sâmbătă, 3 august 2013

Cum sa scapi de limitarile netului mobil de la Vodafone

Cu siguranta ati aflat, cei care utilizati netul mobil, ca Vodafone (sau Vomafone, cum imi place mie mai nou sa le zic) au aplicat de ceva timp deja restrictii la netul mobil.

 Restrictiile astea sunt reprezentate de anumite porturi blocate, precum cel de VoIP si de faptul ca au aplicat compresii pe tot traficul mobil.

Puteti face un test simplu: uitati-va la un clip de pe Youtube de pe netul de la Vodafone si apoi urmariti acelasi clip de pe o conexiune fara limitari, de exemplu una fixa.

De asemenea, atunci cand navigati, puteti vedea cum ''intervin'' serverele de compresie pe toate paginile prin adrese de genul http://1.1.1.X (unde X are valoarea de la 1 pana la cat mai e setata acum).
Ca sa scapati de toate astea, trebuie sa folositi VPN, care cripteaza tot traficul. Puteti alege sa aveti propriul server sau sa platiti pentru acces la un VPN dedicat, insa nu vad de ce ati da bani inutil.
Va voi arata cum puteti sa va configurati foarte rapid si simplu o astfel de solutie chiar acum. Aveti nevoie de un PC cu acces la net fix si, optional, un router.


Pentru inceput, accesati panoul de control din Windows, apoi mergeti la Network and Sharing Center, apoi Change Adapter Settings. In aceasta fereastra apasati tasta Alt si un meniu ascuns va aparea.

Accestati tabul File, apoi selectati New Incoming Connection. Aici adaugati un utilizator caruia doriti sa ii oferiti acces si pe care il veti folosi ca sa va conectati de la distanta. Recomand sa folositi un cont special doar pentru VPN, pentru cea mai buna securitate.

Dupa ce ati ales contul de utilizator pe care il veti folosi, apasati Next si asigurati-va ca optiunea Throught to Internet e bifata.

Asta e tot. Acum va puteti conecta la VPN.
Important: Daca aveti router, nu uitati sa faceti port forward pentru portul 1723!

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...